12 Feb 2020, 17:07:54
Niektórzy nigdy się nie nauczą chyba jak działają mikronacje. Na szczęście, jak wyżej, RPN i państwa członkowskie położą kres czemuś takiemu.

|
Nowe państwa
|
|
12 Feb 2020, 17:07:54
Niektórzy nigdy się nie nauczą chyba jak działają mikronacje. Na szczęście, jak wyżej, RPN i państwa członkowskie położą kres czemuś takiemu.
20 Feb 2020, 18:26:51
I tak oto powstaje kolejne państewko, które ulokowało się na północy Nordaty tuż przy granicy z Suderlandem. Jest to kolejny przykład tego, że RPN powinno w końcu ustosunkować się jakkolwiek do takich tworów i lokowania się państw na naszym kontynencie. Powinniśmy iść za przykładem Rady Vaarlandu i Orientyki gdzie bez zgody Rady nowy kraj ulokować się nie może. Taką samą "taktykę" musimy zastosować w Radzie Państw Nordaty jeśli nie chcemy kolejnego wysypu bezsensownych i jednotygodniowych yoyonacji, jakiej idealnym przykładem jest ten twór o nazwie Kaganat Warnarski.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki "Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki ![]()
20 Feb 2020, 18:42:29
Będę z wami szczery — krew zalewa mnie gdy widzę, ludzi którzy znaleźli sobie rozrywkę w nękaniu yoyonacji, do których każdy powinien mieć stosunek w najgorszym razie obojętny. Naprawdę jaką krzywdę ten kraj nam może wyrządzić? Czy naprawdę cały mikroświat ma wyrywać sobie włosy z głowy bo ktoś stworzył sobie mikropaństewko? Jak dla mnie taka polityka to powrót do czasów UTN, i wiecznego ziania pogardą przez którą koniec końców ten kraj (słusznie) się rozpadł.
20 Feb 2020, 18:49:18
Mnie zaś krew zalewa kiedy głowa kraju w którym jestem obywatelem zlewa totalnie brak respektowania podstawowych praw mikronacyjnych. Krzywdę? Żadną. Żadnej krzywdy nam nie zrobi, ale wchodzi do naszego wspólnego domu bez pukania ani wycierania butów. Takiej kultury chcemy? Zaraz obejrzymy się za siebie i ujrzymy tonę takich tworów które padają po tygodniu albo miesiącu. Tego chcemy? Bo Pan prezydent chyba tak.
Kaspar Waksman-Dëter
I Prezydent IV Republiki Muratyki "Cudowne, piękne i "oczojebne"..." - Ronon Dex o nowym forum IV Republiki ![]() |